Till toppen

IKEA

Hejsan alla därhemma.

Under gårdagen var vi på upptäcksfärd i sydneys förorter för att hitta vårt kära ikea. Emil ville köpa marabou choklad och jag Kalles kaviar. Efter ca 40 min stod inne på ett välkänt varuhus som även här har behållt sina svenska namn som Billy, Bestå och Hemnäs. Jag undrar hur en Sydneybo uttalar Hemnäs. Det måste ju låta som dom säger [hemnaas]? Jajaj. Priserna va lite dyrare än i Sverige men anars såg allting likadant ut med pilar i golver och en reahörna bredvid kassorna.

Vi passade såklart på att äta köttbullar! Mmmm... gott. En medium portion här nere är 15 köttbullar vilket jag tycker mer är en stor. Emil åt också en Daimtårta som slank ner fortare än kvickt. För er som inte visste det så kommer daimtårtorna från Torslanda (fabrikerna ligger där). Själv är jag ju från Torslanda också så jag sa sa lite glatt till Emil. Tänk va du måste älska saker från Torslanda. (väntade mig en replik om att han tycker om mig) Medan Emil svara ja daimtårta tycker jag ju om i alla fall.... RETPOTTA


När vi slutligen kom fram till matavdelningen så hittade vi allt från sill till knäckebröd... förutom Kalles och Marabou. Det var tydligen slut och dom visste inte när det skulle komma in nytt. Så vi fick åka hem igen med lite Swedish candy fish och kolasnören. Typiskt.

3 kommentarer

Surfing på Bondi Beach

Hejsan hoppsan på er!Äntligen har drömmen slagit in! Att jag en gång ska få surfa i Australien och på Bondi beach. Fast det beror på hur man ska definiera surfa för det var knappt så jag kom upp på brädan innan jag trilla av (därav frisyren). Tänk va mycket mål och drömmar jag kommer att kunna bocka av under våra 5 månader här.

Vi hade med oss en killkompis från Australien till stranden som skulle lära oss (eller mig rättare sagt då Emil redan surfat 2 gånger i sitt liv). Den surfkursen höll på i ca 3 minuter innan killarna slängde sig ner i vattnet och jag strax därefter. Vågorna hade denna dagen bestämt sig för att under 10 min inte komma alls medan under nästa 2 kommer alla på en och samma gång.

Jag lyckades dunk the board en gång som Andy berättade för mig att det hette. Det vill säga att man får brädan i huvudet. Emil lyckades svälja en ganska stor del av havet och både jag och han var helt slutkörda när vi väl kom upp ur vattnet. Dock var det ändå något av det roligaste jag gjort! Vilken känsla att ligga på brädan på toppen av en våg och se hur badande personer står en bit ner under en, innan vågen rullar över dom.

Idag har jag inga planer mer än att jag kanske ska bege mig upp till gymmet på taket. Efter igår märkte jag att jag behöver lite mer rygg och armmuskler för att kunna paddla ut på brädan.

Vad händer hemma idag?

Massa kramar!


4 kommentarer